Epletoddy

Oppskrift på en deilig varm toddy funnet på meny.no
Epletoddy

Høsten er rett rundt hjørne her i Norge nå, så kveldene er ikke så varme lenger og da kan det passe godt med denne enkle oppskriften på en smakfull epletoddy. Er du glad i eple og ingefær, er denne varme drikken noe for deg.

Oppskriften er til 4-6 personer

Ingredienser
1 l eplemost
4 tynne skiver sitronskall
4 tynne skiver appelsinskall
4 skiver ingefær
2 stk biter kanelstang
2 stk stjerneanis
4 grønne kardemommekapsler,
eller en god klype malt kardemomme
4 stk nellikspiker
1 dl rom (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Vask appelsinen og sitronen og skrell av tynne biter skall med en potetskreller uten å få med det hvite på skallet.

[2] Ha eplemosten i en kjele og kok opp.

[3] Legg oppi appelsinskall og krydder og la det trekke 5–10 minutter på middels varme. Ha i rommen etter at du har tatt kjelen av platen og rør den inn hvis du bruker dette.

Advertisements