Erter-, Merian- og Mascarponesuppe

En mettede suppeoppskrift funnet i “90 Years of KitchenAid –
The Cook Book” en gratis E-bok utgitt i 2009
Erter-, Merian- og Mascarponesuppe

Grønn ertesuppe er en klassisk våresuppe. Bytt ut merian med basilikum og mascarpone med ricotta hvis du vil ha en lettere versjon av denne suppen.

6 porsjoner
Forberedelse: 10 minutter
Koketid: 25 minutter

Ingredienser
2 store sjalottløk
2 hvitløksbåter
50 g smør
800 g frosne grønne erter
1 liter kylling eller vegetabilsk kraft
125 g mascarponeost
3 ss hakket merian
6 skiver pancetta
3 skiver loff
6 kamskjell
1 ss olivenolje
Salt og fersktrevet svart pepper

Fremgangsmåte

[1] Hakk sjalottløkene og hvitløkene. Varm halvparten av smøret i en stor gryte og Fres sjalottene og hvitløk i 5 minutter til de er myke. Rør i erter og kok i 1 minutt.

[2] Tilsett kraften, bring til et oppkok og kok i 5 minutter til erter er møre. Avkjøl i 10 minutter. Hell innholdet av gryten i en blender sammen med mascarponeosten og merian. Kjør til blandingen er jevn og glatt; Det kan hende du må gjøre dette i flere omganger. Krydre etter smak og hold suppen varm.

[3] Varm gjenværende smør i en stekepanne og stek pancetta skivene til de er sprø, deretter lar du de renne av seg på kjøkkenpapir. Kutt skorpene av loffskivene og kutt de i 1 cm terninger. Stek brødet i pancetta-smøret til de gyldenbrun. Skjær hvert kamskjell horisontalt i tre tynne skiver. Varm olivenoljen i en stekepanne og stek kamskjellene i 10 til 15 sekunder på hver side. Hell suppen i serveringsboller og dryss over loffterningene. Legg forsiktig kamskjellskivene på suppen og avslutt med sprø pancettaskiver.