Eton Mess

En tradisjonell engelsk dessert oppskrift funnet på
goodtoknow.co.uk

Eton Mess

Eton Mess er en enkel, deilig dessert, laget med knuste marengs, jordbær og krem. Navnet har desserten fått fordi det er en tradisjon å servere den på Eton Colleges prisbelønte piknik den 4. juni. Klar på bare 10 minutter, bruker du denne Eton Mess oppskriften med  ferdige marengs går det i en fei, men hvis du har lyst på en utfordring, kan du lage din egen!

Ingredienser
6 ferdige marengs
5,7 dl kremfløte
(Eller bruk halvparten gresk yoghurt for en sunnere versjon)
450 g jordbær, vasket og delt i to
0,75 dl portvin, kirsch eller Cointreau
(Valgfritt, for en mer voksen versjon)

Fremgangsmåte

[1] Kutt jordbærene i to eller i tykke skiver hvis de er store. Plasser de i en bolle med porten, kirsch eller Cointreau hvis du bruker det, dekk til og avkjøl i 2-3 timer.

[2] Pisk kremfløten til den danner myke topper, brett deretter i jordbærene og saften.

[3] Knus marengsene og brett de inn i jordbær- og kremblandingen.

[4] Øs Eton Messen opp i dessertglass. Hvis du vil, kan du dekorere med ekstra jordbær.