Fastemiddag Vinner

lenten_dinner_ann_page_elbow_macaroni_LIFE_1958_page

225 g makaroni
3 ss. smør
1 løk, hakket
1/2 dl hakket grønn paprika
1 ss. mel
1 1/2 ts. hvitløk salt
En dash kajennepepper
2 1/2 dl melk
1 egg, pisket
1/2 lb. hver terninger av to forskjellige oster,
      f.eks Jarlsberg og cheddar
1/2 dl hakket fylte oliven
12 1/2 dl potetgull delt i mindre biter
2 egg

Kok makaronien og la den renne av seg. Sett ovnen på 175° C. Smelt smør, fres løk og pepper til de er møre. Bland inn mel, salt og pepper. Tilsett melk. kokk, under omrøring. til det tykner.

Bland egg, ost, oliven og saus med makaroni; bland godt, Hell i en 2 liters form. Ordne potetgull rundt kantene. Stek 35-40 minutter.

Garner med skiver av hardkokt egg.

Blir 6 sjenerøse porsjoner.

Advertisements