Femtitalls Kjøttbrød

Femtitalls Kjøttbrød

4 porsjoner

Ingredienser
3 hg kjøttdeig
1 hg medisterdeig
1/2 dl knust kavring
2 dl melk
1-2 dl vann
1 middels stor kokt, kald potet
1 middelsstor gul løk
1 egg
2 finhakkede ansjos
1-2 ts. ansjoslake
salt, pepper
Garnityr:
1-2 ss ferdigblandet sennep
4 skiver bacon
Til steking:
1-2 ss smør eller margarin
1-2 dl vann
Til sausen:
1 ss hvetemel
1 dl fløte
stekesjyen

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen vann, melk, kavring, egg, salt og pepper og la massen stå og svelle en stund.

[2] Mos poteten. Skrell og hakk løken og la den koke i smør i passe varm stekepanne. Bland poteten og kavringblandingen litt etter litt i kjøttdeigen og arbeid den smidig. Smak deigen godt til med salt, pepper, løk, ansjos og litt ansjoslake.

[3] Smør en stekepanne eller ovnspanne med kaldt smør. Legg kjøttdeigen i pannen og form den til et langt brød med baksiden av to treskjeer dyppet i kaldt vann. Smør sennep over «brødet» og legg på noen strimler med bacon. Sett pannen inn i varm ovn, 225_250° C, ca. 40 min. Drypp «brødet» av og til og spe med litt vann mot slutten av steketiden, hvis en ser det behøves.

[4] Legg kjøttbrødet opp på varmt serveringsfat og sil stekesjyen opp i en kjele. Rør melet ut i fløten og visp jevningen i den kokende sjyen. La sausen koke noen min., smak den til og hell den i sausekopp.