Feriegryte

Feriegryte

4 personer
Tilberedningstid: 20 min.
Steketid: I alt ca. 30 min.
Kan fryses

Ingredients
500 g renskåret mørt svinekjøtt
4-5 løk
1 fedd hvitløk
125 g sjampinjonger
I rød paprika
2-3 tomater
2 ss smør
2 1/2 dl buljong
1/4 slangeagurk
persille
dill eller  løpstikke
salt, pepper, fylte oliven

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i like store biter. Rens og snitt løk og hvitløk. Rens og skyll sjampinjonger og paprika, og flå tomatene.

[2] Brun kjøtt og løk i smør. Tilse halve sjampinjonger, paprika i biter og tomater i tykke båter. Dryss med salt og pepper, hell på buljong og la retten surre 15-20 min. eller til kjøttet er mørt.

[3] Tilsett agurkterninger, hele oliven og finhakkede krydderurter. La retten bli gjennomvarm, og smak ev. til med mer salt og pepper. Legg eventuelt 1 ss rømme i gryten like før servering. Serveres varm med kokt ris og en stor bolle blandet grønn salat.

Advertisements