Festklar Fruktkake

festive fruit cake_Pet milk_LIFE_1956_page_thumb[2]

En fruktkake rik på kandiserte frukter, sprø nøtter, med både mørke og gylne stenfrie rosiner.

[1] Dekk bunnen og sidene av 22 cm ringform eller 1,5 liters brødform med bakepapir.

[2] Ha 1,8 dl Vikingmelk i en 2 liters bolle. Tilsett 24 store marshmallows, fint kuttet og 1 dl appelsinjuice eller romessens. La stå.

[3] Mål opp 1,4 liter graham kjekssmuler (Ca 6 dusin 6,5 cm kjeks, knust) og ha det i en stor bolle med 1/2 ts kanel, 1/2 ts muskat, 1/2 ts nellik, 3,5 dl stenfrie rosiner (halvparten golden og mørke er best), 8 dl fint kuttede dadler og 2,5 dl knust valnøtter. Tilsett 3 dl kuttede ferdigblandet hermetiske kandiserte frukter.

[4] Bland i melkeblandingen med en skje, deretter med hendene til smulene er fuktet. Trykk massen hardt ned i kakeformen. Topp med ekstra nøtter og kandiserte frukter etter smak. Dekk tett.

[5] Avkjøl i minst 2 dager før du kutter kaken i skiver. oppbevares i kjøleskapet mellom servering.

Blir ca 1,5kg kake.

Advertisements