Filet à la Oscar

En klassisk svensk selskapsrett funnet i en spesialutgave av “Husmorens Kokebok” utgitt av Norsk Kunstforlag i 1963Filet à la Oscar

Dette er en typisk selskapsrett fra tidlig sekstitall som kan anbefales på det varmeste den dag i dag.

Ingredienser
600 g filet av kalv
1 1/2 ss smør
salt, pepper

Fremgangsmåte

[1] Skjær fileten i ca. 1 1/2 cm tykke skiver. Skivene brunes i stekepanne og krydres først når de er brune.

[2] Garner hver filetskive med 2 spiseskjeer av bearnéssaus.

[3] Legg et stykke hummer og et par asparges-topper på sausen. (Istedenfor hummer, kan vi også bruke enten reker eller krabbe fra boks. Det er også godt med litt tomatpuré i bearnésen.)

[4] Server resten av sausen i et pent sausenebb. Agurksalat er godt til retten.

3 porsjoner

Advertisements