Fin Fiskegrateng

fin_fiskegrateng_post2_thumb[6]
Denne festretten kan made i god tid, slik at den bare skal gratineres like før serveringen.

Du trenger:
500-600 g ferske eller fryste fiskefileter (torsk, kolje eller rødspette)
Buljong:
litt rekeskall
1 dl hvitvin eller saften av 1 sitron
2 dl vann
1 løk i skiver
1 persillekvast
noen pepperkorn
1 fiskebuljongterning
(salt)
Saus:
3 dl fiskebuljong
1 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 eggeplomme
1 dl fløte
200 g reker
1 liten boks blåskjell
Pynt:
potetmos
1 eggeplomme   
1 ss smør eller margarin
malt brød eller griljermel

4 porsjoner

1_thumb[6] 
Brett fiskefiletene dobbelt og legg dem i ildfast form. Sil buljongen over.

2_thumb[7]
Dekk formen med folie. La den stå i ovnen ved 225° i 15-20 minutter. Hell buljongen i en gryte, og la den koke inn noe.

3_thumb[9]
Rør sammen smør og mel. Pisk det inn i buljongen. Ta gryten fra varmen. Pisk sammen eggeplomme og fløte, og rør…

4_thumb[7]
… dette godt inn i sausen. Bland forsiktig i reker og blåskjell.

5_thumb[9]
Bland potetmos med eggeplomme og smør, og sprøyt den langs kanten av fiskeformen.

6_thumb[9]
Hell sausen over fisken.

7_thumb[6]
Strø over griljermel, og gratiner ved 250° i ca. 10 minutter.

Server gjerne en god salatbolle ved siden av.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s