Fin Leverpostei

fin leverpostei_page

En deilig aftensrett blir denne posteien servert med sprøstekt bacon, syltede agurker og rødbeter, stekt løk og en sjampinjongsalat med paprika, persille, olje/eddikmarinade og pariserloff eller grovt brød.

Tilberedningstid: 25-30 min.
Avlang form: Ca 1 1/2 liter
Steketid: Ca. 1 1/4 time
Ovnstemperatur: 175-180° C
Nederste rille i ovnen
Kan fryses, men blir lett litt. smuldrete.

Ingredienser
400 g kalvelever, 200 g spekk
4 sjalottløk, 4 ansjosfileter
4 ss hvetemel, 2 egg
2 1/2 dl fløte 20 %
2 ss konjakk (kan sløyfes)
1/2 ss salt, 1/2 ts sort pepper
1/2 ts allehånde, 1/2 ts nellik
ca. 100 g spekk i tynne skiver

Fremgangsmåte

[1] Fjern sener og lignende fra leveren og skjær den og spekket i små stykker. Mal lever, spekk og delte løk og ansjosfiler 3-4 ganger gjennom en kjøttkvern. Mindre hvis du ønsker grov postei.

[2] Rør mel i massen sammen med pisket egg, fløte, konjakk og krydder. Skal leverposteien fryses ned må du beregne ca. 50% mer krydder.

[3] Kle formen med tynne spekkskiver og fyll levermassen i. Stek posteien ved 175-180° C i ca. 1 1/4 time og avkjøl den før den hvelves. Formen kan også smøres godt med smør i stedet for spekkskiver før du fyller levermassen i formen.

Advertisements