Finsk Rugbrød

Finsk rugbrød_page

Tilberedningstid: 2 timer

Ingredienser
50 g gjær
5 dl vann
2 ss mørk sirup
1 l melk, skummet eller sur
1 ts malt anis
1 ss salt
Følgende melsorter:
1-1,25 kg rugmel
1-1,25 kg hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Smuldre gjæren i bakebollen og bland med lunken surmelk og vann. Bland mel, krydder og salt og rør inn den lunkne væsken. Elt godt og lenge. Deigen skal være elastisk og så fast at den slipper bollen. Bruk gjerne eltekroken til kjøkkenmaskinen.

[2] La den heve under plast på lunt sted ca.1 time. Ha deigen på bakebordet og del den i 10 biter. Form brødene til runde boller som klappes flate og legges på bakeplate.

[3] La de flate bollene heve ca. 20 minutter på lunt sted. Stekes ved 200° C i 15 minutter. Avkjøl på rist utildekket.