Finsk Tyttebærkake

En finsk kakeoppskrift funnet i “Den Store Bakeboken”
utgitt av Schibstedt i 1978

Finsk Tyttebærkake

Ingredienser

100 g margarin eller smør
3 dl melk
1 1/2 dl tyttebærsyltetøy
2 dl sukker
2 egg
4 1/2 dl (270 g) hvetemel
2 ts natron
2 ts ingefær
2 ts kanel

Steketemperatur: 175 grader.
Steketid: ca. 1 time.

Fremgangsmåte

[1] Smelt og avkjøl margarinen. Bland det med melken, tyttebærsyltetøyet og sukkeret. Visp sammen eggene og ha dem i blandingen. Rør tilslutt i melet blandet med natron og krydder. Hell røren i smurt og strødd avlang form, ca. 1 1/2 liter.

[2] Stek kaken ved 175 grader i ca. 1 time. Avkjøl kaken før den hvelves. Server kaken, gjerne litt lunken med vispet fløte og tyttebærsyltetøy.

Advertisements