Fint Helkornbrød

568_Fint Helkornbrød_thumb[4]

Et saftig og godt brød med hele korn.

Ingredienser:
2,5 dl helkorn
3 dl vann
1 ss honning
7 ½ dl kaldt vann
1 ½ ts salt
25 g gjær
2 ss olje
6 dl siktet rugmel
9 dl hvetemel

Fremgangsmåte:
[1]
Kok opp vann og helkorn under omrøring. La det koke på svak varme i minst 5 minutter. Rør inn honning og sett det til avkjøling i en bakebolle til det er lunkent.

[2] Løs opp gjæren i resten av vannet og bland det med helkornblandingen. Tilsett salt og olje. Ha i rugmel og hvetemel til passe deig. Kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Dekk deigen til og la den heve til dobbelt størrelse.

[3] Kna deigen til den er elastisk igjen og form to store eller tre mellomstore brød. Legg dem i former. La det være en anelse mel på dem, så de ikke kleber seg til plasten. Etterhev under plast til nesten dobbelt størrelse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s