Fish and Chips

En båloppskrift funnet i heftet “Ut og Spise” utgitt av godfisk.noUt og spise - Fish and chips_post

Dette er ikke Fish and Chips slik vi vanligvis tenker på det,
men det er fisk og det er poteter i biter.

Ingredienser
500 g fiskefilet uten skinn og bein,
gjerne hyse, torsk eller flyndre
5–6 poteter
olje til steking
Panering:
1 dl hvetemel
½ ts salt
litt pepper

Slik gjør du

[1] Har du fisket selv, er dette en veldig god og enkel rett du kan tilberede. Sløy og fileter fisken, slik at du har skinn- og beinfrie fiskestykker. Del fisken i 3–5 cm store biter.

[2] Vask og rens potetene, skallet kan gjerne sitte på. Del potetene i tynne båter. Bland hvetemel, salt og pepper i en tynn plastpose. Ha fiskebitene i posen sammen med melet og bland forsiktig.

[3] Varm litt olje i en bålwok. Pass på varmen, oljen kan lett bli for varm. Stek potetene først i den varme oljen. Når potetene er gylne og gjennomstekte, ta dem ut av woken og legg dem på tørkepapir. Dryss over litt salt.

[4] Stek fiskebitene 2–3 minutter på hver side. La dem steke til de har fått god stekeskorpe. Når de er ferdigstekte, legg dem på tørkepapir. Server fisk og poteter sammen med en frisk salat.

Advertisements