Fisk i Sennep- og Løksaus

En oppskrift på fisk i smakfull saus funnet i “Hverdagsmat”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Fisk i Sennep- og Løksaus

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Koketid: I alt 12 min.
Kan ikke fryses

Ingredienser
4 store sild eller små makrell
Kokelake:
5 dl vann
1 ss eddik
1 ss salt
1 laurbærblad
3 pepperkorn
Saus:
1 løk
1-2 ss smør
1-2 ss usøtet sennep
2 ss hvetemel
1 dl fløte, 20 eller 35 %

Fremgangsmåte

[1] Ben ut silden, men la filetene henge sammen langs ryggen. Rull filetene sammen, hver for seg.

[2] Kok en lake av vann, eddik, salt, laurbærblad og pepperkorn. Legg silderullene i laken og la dem trekke i ca. 8 min. Hold dem varme.

[3] Rens og finhakk løken og la den surre i smør til den er myk. Tilsett sennep og rør inn hvetemel. Spe med kraften og la sausen koke over svak varme i 3-4 min. Tilsett fløte og smak til sausen. Legg silderullene i et varmt fat og hell sausen over.

Serveres straks med kokte poteter som tilbehør.

Advertisements