Fisk med Fin Sås

En fiskeoppskift funnet i “God Mat på en 1/2 Timme”
utgitt av Alt Om Mat i 1974

Fisk Med Fin Sås

Den enkla fisksåsen får gräddig konsistens av smältost och pikant brytning av senap. Prova gärna kombinationen nästa gång ni kokar fisk.

Det här behöver man för 4 personer
1 pkt fryst torsk (450 eller 600 g)
1 purjolök
3 dl vatten
1 tsk salt
Till såsen:
1 1/2 msk margarin
2 1/2 msk vetemjöl
3 dl fisk- och purjospad
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 msk smältost
1 msk senap
1/2 kryddmått vitpeppar

Så här gör man

[1] Skär fiskblocket i bitar. Skölj och skär också purjolöken i bitar.

[2] Koka upp vatten och salt. Lägg ner fisk och purjo. Låt sjuda under lock ca 15 min.

[3] Fräs under tiden smör och mjöl.

[4] Späd med fisk och grönsaksspadet lite i sänder. Sjud några min.

[5] Tillsätt grädden och osten.

[6] Smaka av med senap och peppar. Servera med ris och grönsaker eller potatis.