Fisk og Skalldyrspidd

En fristende grill oppskrift funnet i “God Mat fra Sjøen”
(Nice Food from the Sea)utgitt av Gyldendal i 1984

Fisk og Skalldyrspidd

Når påsken er over er det på tide å få liv i grillen igjen. Og hvorfor ikke hoppe over hamburgerene og pølsene og grille noen saftige sjømatspidd i stedet.

4 porsjoner

Hovedingredienser:
650 g Fisk- og reker, kamskjell eller blåskjell.
Velg fisk med fast konsistens som
steinbit, piggvar eller kveite
16 skiver bacon
1 løk
1 rød og 1 grønn paprika
4 laurbærblad
salt
pepper
Tilbehør:
bearnaisesaus
bakte potent eller ris
salat

Fremgangsmåte

[1] Skjær Fiskekjøttet i like store biter, dryss litt salt og pepper over og la fisken stå og godgjøre seg i ca. 10 minutter.

[2] Skjær løk og paprika i like store biter.

[3] Rull bacon rundt skjell og reker. Træ fisk, paprika, reker, løk. laurbærblad og skjell vekselvis på spiddet.

[4] Stek spiddene i ca. 5-6 min. på grill.

[5] Server med bakte poteter eller ris og salat, bearnaisesaus passer godt til.

Advertisements