Fiskefilet Med Krabbe

En klassisk svensk lunsjoppskrift funnet i
“Cattelins Kokebok” utgitt i 1978
Fiskefilet Med Krabbe

Cattelin var en av de beste og rimeligste restaurantene i Stockholm. Den hadde overlevd kriger, katastrofer og skiftende smak, og klarte  å pakke brakka stinn til de ble tvunget til å stenge i 2011, så de må ha gjort ganske mye riktig.

Dette er en fin rett til fest – ikke altfor tidkrevende å lage heller. Fisken du skal bruke bør være av en sort som er fast Et formanende ord med på veien: Se til at sjampinjongene blir brunet ordentlig, ikke kokte.

4 porsjoner

Ingredienser
600 g renskåret filet av flyndre eller hellebarn
120 g krabbe (eller reker, kreps, hummer)
250 g sjampinjonger
1 1/2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
1 ts tomatpuré
1/2 dl madeira
Hakket dill
4 dl kaffefløte
1 egg
salt
pepper

Fremgangsmåte

[1] Varm opp fløten.

[2] Smelt smøret i en kjele. Dryss over melet. Ha i tomatpureen. Fyl på med den kokende fløten, litt om gangen. Visp ordentlig innimellom, slik at sausen blir glatt og fin.

[3] Damp krabbekjøttet i litt madeira. Bland krabbekjøttet i sausen. Ha i den hakkede dillen.

[4] Salt fiskefiletene og vend dem i mel. Visp opp et egg og dypp filetene i dette. La dem renne godt av før du steker dem.

[5] Stek fiskefiletene gyllenbrune. Legg dem opp på et fat.

[6] Sett opp varmen. Ha mer smør i pannen, og la det bli ordentlig brunt. Ha i sjampinjongene, salt og pepper. Brun dem Så de får fin farge.

[7] Server fiskefiletene med de brunede Sjampinjongene og krabbesausen. Kokte poteter passer godt til.