Fiskegrateng

En middagsoppskrift funnet i “Fisk og Skalldyr” utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Fiskegrateng

Denne retten har alltid vært populær i Norge og den er det fortsatt. Du vil finne flere utgaver av den i frysediskene i en hvilken som helst matvarebutikk landet over den dag i dag. Gode nok i og for seg, men selvfølgelig ingen ting mot din egen hjemmelagede – Ted

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 10 min.
Steketid: l2~15 min.
Ovnstemperatur: 200-225 C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

Ingredienser
Ca. 400 g kokt, renset fisk uten ben
1 sjalottløk
1/2 sitron
200 g rensede reker (kan sløyfes)
4 egg
2 dl fløte, 35 %
2 ss hvetemel,
4-5 ss revet ost
salt, pepper og muskat
dill

Fremgangsmåte

[1] Smør 4 ildfaste porsjonsformer og fordel fisk, finhakket løk og ev. rensede reker i formene. Drypp litt sitronsaft over.

[2] Visp eggene sammen med fløte, mel, revet ost og krydder etter smak. Hell blandingen i formene og stek som angitt. Dryss på finklippet dill.

[3] Serveres varm med sitronkløfter og loff og mykt smør, rørt sammen med sitronsaft og revet pepperrot.