Fiskesuppe med Torsk og Tomater

En mettende suppe oppskrift funnet i “Torsk til Hverdag og Fest” en gratis liten kokebok  utgitt av Godfisk!
Fiskesuppe med Torsk og Tomater

Torsk er perfekt til hverdagsretten der tiden er knapp, familien er sulten og du har behov for en sunn, rask og smaksrik middag.

Men torsk egner seg også godt som festmat. Sett torsk på bordet når familie eller venner samles til et godt måltid og det blir garantert god stemning. Med sitt faste, hvite fiskekjøtt og sin delikate smak, passer torsken ypperlig til nettopp hverdag og fest.

Ingredenser
600 g torskefilet uten
skinn og bein
1 løk
2 fedd hvitløk
4 vårløk
2 ss smør
2 ss tomatpuré
6 dl fiskekraft
¼ ts gurkemeie
2 dl kremfløte
1 ½ dl hermetiske tomater
salt og pepper
Tilbehør:
brød

Fremgangsmåte

Skjær torsken i biter på ca. 3 cm. Finhakk løk og hvitløk, og skjær vårløk i tynne skiver. Surr løken myk i smør, og tilsett hvitløk, vårløk, tomatpuré og fiskekraft. La det koke i ca. 5 minutter, dryss med gurkemeie og bland godt. Tilsett kremfløte og hermetiske tomater, og la det småkoke i 4-5 minutter. Legg i torskebitene og la det trekke til fisken er ferdig, ca. 4 minutter. Smak til med salt
og pepper.

Server med brød ved siden av, og dryss gjerne friske urter over.