Flate Navajo Brød

Flate Navajo Brød

Jamie Oliver: “En krysning mellom indiske naan brød og meksikanske tortillas, disse flate brødene er ganske enkelt geniale”

Ingredienser
600 g hvetemel, pluss ekstra for utbaking
1 toppet teskje havsalt
2 toppede spiseskjeer bakepulver
1 ts tørket urter eller krydder, som timian,
persille eller knuste fennikelfrø (valgfritt)
6 ss olivenolje

Fremgangsmåte

[1] Disse flate brødene er en slags krysning mellom indiske naan brød og meksikanske tortillas. De ble servert til frokost, lunsj og middag. Hvis en Navajo kvinne i gamle dager ikke kunne diske opp med en bunke med myke flate brød som disse, var hennes sjanser for bli gift angivelig ganske lave. Ikke noe press! De er genialt enkle å lage.

[2] Bland mel, salt, bakepulver og urter eller krydder (hvis du bruker det) med en gaffel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og hell i olivenolje og ca 1,5 dl varmt vann. Bruk gaffelen til å gradvis å ta mel fra kanten av bollen og før det inn i væsken. legg til en skvett til med vann hvis du tror deigen blir for tørr. Når blandingen begynner å blande seg, væt hendene og bruke dem til å virkelig bringe det hele sammen til du har en fin deigball.

[3] Ha mel på hendene og en ren arbeidsflate og elt deigen med hendene til det er glatt og elastisk. Dette vil ta ca 5 til 10 minutter. Ha deigen tilbake i bollen, dryss litt mel over, dekk til og la deigen hvile litt.

[4] Del deigen i 10 like store baller og ha litt olje på hendene og klem hver ball mellom håndflatene for å rette dem ut litt. Ha litt mel på brødene etter hvert, og klapp og sleng deigen melleom håndflatene. Snu og vri deigen rundt i en sirkulær bevegelse og fortsett å slenge de fra hånd til hånd – hver brød bør være ca 1 cm tykt. Du vil sannsynligvis rote til noen, men øvelse gjør mester.

[5] Normalt stekes brødene etter hvert som du er ferdig med dem. Du kan gjøre dette på en grill eller i en tørr stekepanne på middels varme. Stek dem i noen minutter på hver side og sjekk undersiden – du vil ha dem til å blåse seg opp og ha en fin litt gyllen farge. Hold dem varme i en kurv dekket med et kjøkkenhåndkle til du er klar til å servere dem.

[6] Server brødene mens de er deilig og varme, eller du kan varmer dem opp igjen og servere dem til alt fra burgere, stuinger, supper og salater.

Advertisements