Flensborg Gryde

En grydeopskrift fra “Mine 100 Bedste Opskrifter
Fra Fad Og Fryse” av Mona Giersing utgivet av Lademann i 1982

Flensborg Gryde

Ingredienser
2 spsk majsolie
600 g oksekød (klump, bov etc.)
2 store løg
125 g champignon
1 tsk merian
1 lys pilsner
1 1⁄2 dl crême fraiche
salt, peber
persille

Fremgangsmåde

[1] Varm olien i en gryde og brun kødet, der er skåret først i tykke firkanter, og derefter hver firkant en gang eller to over. Tag kødet op, når det er brunet godt på alle sider.

[2] Skær løg og champignon i tynde skiver, hver for sig. Brun løgene i fedtstoffet i gryden. Læg kødet tilbage, tilsæt champignon og øl og drys med salt, peber og merian. Bring retten i kog, læg låg på og lad den snurre ved svag varme i 1-1 1⁄2 time, til kødet er meget mørt.

[3] Rør crême fraiche i. Smag til og drys med hakket persille.

4 portioner.
Velegnet til frysning

Råd: Det er bedst at fryse retten, inden fløden tilsættes. Før serveringen varmes den op, til den er helt optøet. Lad den simre i 15 minutter og tilsæt så creme fraiche.

Advertisements