Flettebrød med Egg

En oppskrift på flotte flettebrød med egg funnet på crisco.com
Flettebrød med Egg

En ser ikke flettetbrød som dette ofte i Skandinavia, flettede hvetestenger på den annen side er langt fra sjeldne. Disse stengene er ofte glasert med en enkel melisglasur.

Forberedelse: 40
Tid i ovnen: 20
Ovnstemperatur: 190° C
Blir 2 brød

Ingredienser
Ca 4,8 dl mel
1 pakke tørrgjær
1,2 dl melk
6 ss smør eller margarin
5 ss sukker
1/2 ts salt
1 stort egg
No-stick bakespray eller margarin
1 ss smør

Fremgangsmåte

Trinn 1 Bland 4,8 dl mel og gjær i stor bolle. Bland vann, sukker, 0,6 dl smør og salt i middels stor kjele. Varm opp til varm  smøret nesten har smeltet (48° til 54° C).

Trinn 2 Tilsett smørblanding og egget til melblanding. Rør på lav hastighet med eltekroken i 30 sekunder mens du skraper deigen ned fra kantene på bollen hele tiden. Rør i høy hastighet 3 minutter. Rør inn nok av det resterende melet litt etter litt til du har en myk deig. Form den til en ball.

Trinn 3 Sprøyt en stor bolle med bakespray eller pensle den lett med margarin. Ha deigen i bollen og drei den rundt slik at den dekkes med fett/margarin. Legg et bakeklede over bollen og la den stå et varmt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse,

Trinn 4 Press deigen ned med knyttneven. Hvelv den utpå en melet arbeidsflate og kna den til den ikke lenger er klebrig. Del deigen i to. Del hver halvdel i tre deler. Rull hver av de seks delene ut til en 30 cm lange og ca 5 cm tykke pølse.

Trinn 5 Spay et 45 x 30 cm ovnsbrett med bakespray eller pensel det med margarin. Flett tre pølser sammen for å danne et brød direkte på brettet, og sørg for at endene av flettebrød blir presset godt sammen. Gjenta med de tre andre pølsene. Dekk til og la stå på et varmt sted 1 time eller til dobbelt i størrelse.

Trinn 6 Varm opp ovnen til 190° C. Bake 15 til 20 minutter eller til gyllenbrune. Pensle brødene lett med smeltet smør da du har tatt de ut av ovnen.