Florentinere

florentines_page_thumb[2]

Florentinere er en saftig blanding av nøtter og tørket frukt, belagt på én side med semi-søt sjokolade.

Blir ca 16

Ingredienser
4 ss smør
6 ss Superfine sukker
1 dl forvellet og grovhakkede mandler
0,5 dl forvellet og grovhakkede hasselnøtter
1,5 ss ubleket mel
0,7 dl blandet kandisert citrusskall
6 kandiserte kirsebær, grovhakket
3 ss fløte, 20 %
170 g semi-søt sjokolade

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 175° C. Smør 2 bakeplater.

[2] Smelt smøret på svak varme og tilsett alle de øvrige ingrediensene unntatt sjokolade. Rør over svak varme i 2 minutter eller til sukkeret er oppløst og det hele er godt blandet.

[3] Plasser blandingen med en spiseskje på bakeplaten, pass på at det er god plass mellom hver spiseskje du legger på, kakene vil sige utover under stekingen. Flat ut kakene litt med en fuktige finger. Bak i 10 minutter, eller til de er gyllenbrune. Blandingen vil spre seg under steking, så når du tar kakene ut av ovnen bør du bruke en slikkepott for og presse de litt sammen og forme de til fine runde skiver. Avkjøl på bakeplaten i 2 minutter, deretter på en rist.

[4] Smelt sjokoladen i en bolle over kokende vann. Når florentinene er avkjølt, snu dem og dekk undersiden med smeltet sjokolade. Når sjokoladen begynner å stivne, lag et bølgemønster i sjokoladen med en gaffel. Oppbevar florentinene på et kjølig og tørt sted.