Fløteruller

En oppskrift på fylte kakeruller funnet i
“Det Nye Kjøkken Biblioteket” utgitt i 1971
Fløteruller

Dette er, som man straks ser, nærmeste slektninger av fylte krumkaker eller kremmerhus. Hvilken form men nu gir disse populære kakene så er de i alle tilfelle lette å lage og lette å oppbevare. Å piske kremfløte til fyll er dessuten gjort i en håndvending.

Ingredienser
1 egg
80 g sukker
25 g mandler
60 g hvetemel
litt vann
50 g sjokolade
1-2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

[1] Pisk egg og sukker til lett skum. Tilsett mandlene (skåldet og hakket) og bland i melet samtidig med ca. 1 ss vann.

[2] Klart deigen ut til små, litt avlange firkanter på stekeplaten. Stek kakene ved 220°. Ta dem straks ut når de er blitt lysebrune og form dem til ruller mens de er myke ved å rulle dem omkring et treskaft e. l.

[3] Ta ikke stekeplaten helt ut av ovnen mens De former rullene. (Sett for øvrig ikke for mange kaker på platen om gangen.) Endene av de ferdige rullene kan dyppes i smeltet smeltet sjokolade. Rullene oppbevares i en kakeboks med tettsluttende lokk.

[4] Før servering fylles rullene med pisket krem ved hjelp av sprøytepose.

Advertisements