Fløterand

En klassisk dessertoppskrift funnet på matprat.no
Fløterand

Fløterand er en type fløtepudding der fløten ikke skal varmes under tilberedning. Puddingen smaker nydelig, med et friskt preg som passer perfekt sammen med frukt og bær og selvsagt med frukt- eller bærkompott.

8 porsjoner

Ingredienser
8 gelatinplater
1⁄2 dl vann, kokende
6 dl kremfløte
4 ss sukker

Slik gjør du

[1] Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og løs opp de myke gelatinplatene i kokende vann. Avkjøl til romtemperatur.

[2] Visp fløte og sukker til luftig (ikke stiv) krem. Bland inn det flytende, avkjølte gelatinet i en tynn stråle under stadig røring.

[3] Skyll formen med kaldt vann, og hell i kremblandingen. Jevn ut overflaten med en slikkepott. Dekk med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 timer.

[4] Legg et varmt, fuktig håndkle rundt formen før du hvelver fløteranden på et fat, så glir den lettere ut av formen.

Til oppskriften på 8 porsjoner trenger man en randform, eller lignende, som rommer ca 1 liter.

Advertisements