Fløyelsgrøt

408_Fløyelsgrøt_thumb[3]
Fløyelsgrøt med smørøye, sukker og kanel er “comfort food” for de fleste her i landet på min alder. Det ligger barndomsminner i hver eneste skje og hver eneste dråpe rød saft.

Ingredienser:
4 ss margarin
3 dl hvetemel
1 1/2 l melk
1 1/2 ts salt

4 porsjoner

Fremgangsmåte:
Gi melken et oppkok. Smelt margarin i en kjele. Tilsett melet og rør til alt er godt blandet. Spe med den kokende melken. Rør til grøten er helt jevnet mellom hver speing. La den koke 5 -10 minutter. Tilsett salt etter smak.

Server grøten med rød saft, smørøye, sukker og kanel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s