Fløyelsmyk Havregrøt

Fløyelsmyk havregrøt_page

For mange er havregrøt en god start på dagen, men det kan like gjerne nytes til lunsj, middag eller kveldsmat. Juster porsjonen etter deg og dine behov, og bruk gjerne annen topping som frukt, bær, nøtter, cottage cheese eller lignende.

1 porsjon

Ingredienser
50 g havremel*
ca. 3-3,5 dl valgfri melk**
litt salt
litt sukker

* Havremel kan man fint lage selv. Kjør havregryn i en foodprosessor til det er finmalt.
** Kok gjerne havregrøten med halvparten 50/50 kokosmelk og vann. Ekstra næring og god metthetsfølelse, i tillegg får du grøten melkefri.

Fremgangsmåte

Kok opp havremel, salt og sukker med 2 dl melk. La grøten småkoke i 10-15 minutter mens du sper på med resten av melken. Server straks med den toppingen og tilbehøret du ønsker!

Tips: for ekstra proteiner/fett kan man også tilsette ekstraingrediens mot slutten av koketida. Eksempel kan v’ære eggehvite, eggeplomme, et helt egg, proteinpulver, cottage cheese, gresk yoghurt, cocosa eller nøttesmør.

Advertisements