Flygende Jacob

En svensk spesialitet funnet på geniouskitchen.com
Flygende Jacob

En “artig” oppskrift av svensk opprinnelse, litt tilpasset. Oppskriften ble oppfunnet av Ove Jacobsson, som jobbet i luftfartsindustrien, derav navnet. Oppskriften ble først publisert i “Allt om mat” i 1976.

4 porsjoner

Ingredienser
4 kyllingebryst, kuttet i biter
170 g bacon, i terninger
1 dl finhakket løk
3,5 dl kremfløte
1 ss karripulver
2 ss søt chilisaus (eller en hot og krydret ketchup)
1 kyllingkraftterning
Salt og pepper, å smake
2 bananer i skiver
1 dl hakkede ristede peanøtter
Til serveringen:
Kokt ris
olje (til steking)

Fremgangsmåte

Stek kyllingen sammen med bacon og løk til kyllingen ikke lenger er gjennomsiktig og begynner å brunes (ca. 10-12 minutter); Tøm av overflødig fett og tilsett kremfløten og kok opp.

Reduser varmen til en lett småkoking. Tilsett karripulver, chili saus, kraftterningen og salt og pepper etter smak (forsiktig – terningen vil også tilsette salt). Rør forsiktig inn de skivede bananene og kok i 5 minutter. Dryss over de ristede peanøttene og server over ris.

Advertisements