Focaccia med Rosmarin og Løk

En brødoppskrift funnet i  “The Camping Cookbook”
utgitt av Go Outdoors i 2016

Focaccia med Rosmarin og Løk

Brød er en ekte basismat, men kjøper en et brød i butikken, fratar en seg selv gleden, lukten og følelsen av tilfredshet når en baker det selv. Å lage brød på camping eller fottur er like enkelt som å plukke det opp fra supermarkedhylla. Alt du trenger er en støpejerns stekepanne og litt folie.

Ingredienser
245 g vanlig mel, pluss ekstra for utbaking
70 g fintmalt seminola
1 pakke tørrgjær
½ ss honning
2,8 dl lunkent vann
Havsalt
Olivenolje
Ekstra virgin olivenolje
1 rødløk, finskåret
3 eller 4 stilker fersk rosmarin (bruk bare bladene)
Det du trenger:
Støpejerns stekepanne
mindre Stekepanne
Aluminiumsfolie
Stor bolle
Gaffel
Plastfolie

Fremgangsmåte

[1] Ha ½ teskje sjøsalt og mel i en stor bolle og lag en fordypning i midten.

[2] Bland sammen gjær, honning og lunkent vann og la det stå i noen minutter til gjæren begynner å skumme, så heller du blandingen forsiktig i fordypningen i melet. Bland med en gaffel mens du heller.

[3] Vent i omtrent et minutt til ingrediensene kommer sammen og danner en ball.

[4] Strø litt mel på en overflate og kna deigballen i ca 5 minutter til den er jevn. Hvis du finner at deigen fortsatt er veldig klebrig, tilsett litt mer mel.

[5] Smør olivenolje på innsiden av en stor bolle og plasser deigen i bollen, dekk deretter med oljet plastfolie og et fuktig håndkle og sett bollen nær leirbålet i en time.

[6] Når deigen har doblet i størrelse, kan du sette en grillrist over leirbålet. Plasser en liten stekepanne på risten og hell i 2 ss olivenolje og fres løkene til den blir myke og litt lysebrune.

[7] Fjern fra varme og la løken avkjøles, og smør deretter støpejerns stekepanne lett.

[8] Sett støpejernspannen på risen over bålet og pass på at den ikke blir stående alt for nær varmen.

[9] Legg deigen inne i pannen og trykk ned til den fyller den. Bruk fingrene til å lage små kartere i deigen.

[10] Strø stekt løk og rosmarinblader på toppen av deigen og hell litt extra virgin olivenolje på toppen.

[11] dryss litt havsalt over deigen og dekk pannen med aluminiumsfolie.

[12] Bake brødet i 20 minutter eller til lett brunet.

[13] Når brødet er kaldt, kutt det i skiver, server og nyt!