Focaccia med Rosmarin

rosemary_focaccia_page_thumb[2]

Brød laget med olivenolje nytes best samme dagen det er bakt, men kan fryses.

Ingredienser
500 g mel, pluss ekstra for dryssing
7 g tørrgjær (en pakke)
100 ml extra virgin olivenolje, pluss ekstra til stekebrettet
Til dryssing/pensling:
Ingredienser

3 ss hurtigkokt polenta, (valgfritt)
25 ml extra virgin olivenolje
1 ts havsalt flak
bladene fra 2 rosmarin stilker

Fremgangsmåte

[1] Ha mel i bollen til en frittstående mikser utstyrt med en eltekrok. Tilsett gjær og 2tsp fine salt. Tilsett olje og 300 ml lunkent vann og bland på lav-middels hastighet i 5 min eller til deigen er elastisk og myk (deigen vil være ganske klissete – tilsett litt mer mel hvis den er for klissete). Dekk bollen med smurt folie og la den stå på et varmt sted for og heve til dobbel størrelse – ca 1 1/2 time.

[2] dryss et stor stekebrett med polenta, hvis du bruker dette, eller pensle med olje. Skrap deigen ut på det klargjorte stekebrettet med en slikkepot. Ved hjelp av fingrene, trykk deigen ut til et ca 20.5 x 30.5cm  rektangel. Dekk med smurt folie (oljesiden ned) og la stå på et varmt sted for å heve i minst 30 min til deigen er myk og puteaktig.

[3] Forvarm ovnen til 220° C (200° C med varmluftvifte). I en liten bolle, visp sammen olje med 25 ml vann til det er godt blandet. Med en melet finger, lag hull i deigen helt ned til stekebrettet. Hell over olje blandingen og dryss med saltflak og rosmarin.

[4] Stekes i ovnen i 25 min eller til brødet har en rik gyllen farge. Overføring til an rist og avkjøl litt. Spis brødet varmt eller ved romtemperatur.