Fragiliteter

fragiliteter_page

Det kan være vanskelig å få tak i bakgrunnen for mange kakenavn. Når det gjelder fragiliteter, føler man seg nokså sikker. Disse kakene er nemlig sarte og ømtålige, nettopp hva man på fransk og engelsk kaller «fragile».

Ingredienser
100 g nøttekjerner
175 g melis
4 eggehviter
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Nøttekjernene males med mandelkvern, blandes med mel og melis og vendes inn i de stivpiskede eggehvitene.

[2] Deigen helles over i en smurt og strødd langpanne. Kaken stekes ca. 15 minutter ved 175° C og avkjøles på rist. Den skal fylles med smørkrem laget av:

4 eggeplommer
100 g sukker
1 ts mel
2 dl melk
4 ts sterk kaffe
150 g smør.

[1] Rør eggeplommene godt med sukkeret i en liten gryte. Rør deretter i melet og så melken. Kok opp under stadig omrøring og la blandingen tykne.

[2] Hell kremen opp i en bolle og la den bli kald. Rør så i kaffen samt 150 g myknet smør inn i kremen. Kaken deles i to på høyden og fylles. La kaken stå og trekke noen timer.

[3] Dryss siktet melis på den og skjær den i firkanter.