Fransk Eplepai

En klassisk fransk kakeoppskrift funnet i ”French Cooking”
utgitt av Golden Apple i 1986

Fransk Eplepai

Ingredienser
Bunn:

3,2 dl kopper mel
17 1/2 ss margarin
4 ss krem
Fyll:
100 g marsipan
1 egg
3 epler
3 ss sukker
Glasur:
3 til 4 ss aprikos eller
ananas puree (1 glass babymat)
2 ss rosiner

Fremgangsmåte

[1] bland ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Form til en ball uten elting. Dekk og avkjøl i ca 40 minutter. Rull deigen ut på en arbeidsflate i en tynn firkant, 25 X 25 cm. Trim kantene jevnt og rull dem opp til en 2,5 cm kant. Bland marsipan med egget slik at det blir en jevn røre og spred dette over paibunnen. Bak ved 220° C i 10 minutter.

[2] Skrell eplene og fjern kjernehusene og kutt eplene i tynne skiver. Plasser skiver, overlappende, på paibunnen. Dryss med litt sukker. Bake i ytterligere 15 minutter ved 205° C.

[3] Varm rosiner i litt vann og la de renne av seg. Ta paien ut av ovnen. Pensel med aprikos/ananaspuré og dryss med rosiner.

Advertisements