Fransk Kalvekoteletter med Calvados

french veal chops with calvados_page_thumb[2]_thumb

Ingredienser
4 kalvekoteletter
salt og hvit pepper
2 ss hvetemel
150 g smør
olje 2 ss
1 1/2 ss calvados
6 ss tomatpure
6 ss fløte
2 eggeplommer
1 ts sitronsaft
6 ss champagne

Fremgangsmåte

[1] Krydre kotelettene med salt og pepper og vend de i mel. Varm opp 25 g smør med oljen i en stekepanne. Stek kotelettene 5 minutter på hver side, og deretter fjern de fra pannen og holde de varmen.

[2] Fres den resterende mel i fettet. Tilsett calvados, rør inn tomatpuré og kok opp. Fjern fra varmen, rør inn fløte og hold varm.

[3] Smelt resten av smøret i en liten kjele. Pisk eggeplommene med en klype salt og sitronsaft i en varmebestandig bolle. Sett bollen i en kjele med varmt, men ikke kokende vann. Tilsett smeltet smør noen få dråper av gangen, under stadig omrøring. Når alt smøret er blandet inn, fjerne bollen fra kjelen. Krydre sausen med en klype pepper og rør i champagne.

[4] Bland sammen de to sausene og hell den varm, over kotelettene. Serveres med tagliatelle og en grønn salat.

4 porsjoner