Fransk Kyllling Hotellstil

fransk kyllling hotellstil_page

Ingredienser
4 stk 225 g kylllngbryst med sklnnet pà
360 g sterkt krydret pølsekjøtt
4 ss smeltet smør
225 g oppskåret villsopp
3 ss hvetemel
3,75 dl oksekraft
1,25 dl hvitvin
1/4 ts ungarsk paprika
1/4 ts salt
1/4  ts hvit pepper
1/4 ts basilikum, tørket

Fremgangsmåte

[1] Varm opp ovnen til 180° C.

[2] Løft forsiktig kyllingskinnet med en kniv og pass på ikke å skjære hull. Fyll like mye pølsekjøtt mellom skinnet og kjøttet pà hvert bryst. Smør med smør. Legg kyllingen i en stor kasserolle og stek i ovnen i 15 minutter.

[3] Ha resten av smøret i en kjele og surr villsoppen. Legg soppen oppå kyllingen og fortsett og stek i 15 minutter.

[4] Strø melet i kjelen og kok over svak varme i 5 minutter. Tilsett kraften, vinen og krydderiene. Smákok i 5 minutter. Hell over kyllingen og fortsett og stek i ytterligere 10 minutter.

[5] Legg kyllingbrystene på tallerkener og øs over soppesausen. Server med rotgrønnsaker.

4 Porsjoner

Advertisements