Fransk Sjokolade

En klassisk varm drikk oppskrift funnet i “Baker’s Favourite Chocolate Recipes” utgitt av Baker’s Chocolate in 1936Fransk Sjokolade

Fransk sjokolade er varm sjokolade de luxe. Den er spesielt egnet for underholdning der serveringen utføres av vertinnen selv. Den gjør ettermiddagsforfriskningen til en effektiv, elegant seremoni.

Annen servering ved denne seremonien bør være være lett og fin. Tynne sandwicher, delikate småkaker, eller utsøkte oster og kjeks er utmerket å servere.

La denne rike, tilfredsstillende franske sjokolade gjøre ære på din neste selskapelighet – en bridgemiddag, ettermiddags te, kvelds eller etter-teaterfest.

Ingredienser
70 g usøtet sjokolade
1,2 dl vann
1,8 dl sukker
En dash salt
1,2 dl kremfløte, pisket
14 dl varm melk

Fremgangsmåte

Tilsett sjokolade til vann i en bolle satt over kokende vann. Rør til sjokoladen er smeltet og blandet. Tilsett sukker og salt og kok 4 minutter, rør om hele tiden. Avkjøl. Fold inn den piskede kremfløten. Ved bordet plaserer du en avrundet spiseskje med sjokoladeblanding i hver serveringskopp og heller varm melk over den til koppen er full. Rør godt om og server med en gang.

8 porsjoner.

Tips: Denne sjokoladeblandingen utgjør også en utmerket saus. Det kan serveres varm som varm sjokoladesaus på is eller andre desserter. Når den brukes som saus, hopper man over den piskede kremfløten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s