Fransk Sjokoladekake

1929 Snow King-Famous Southern Baking Recipes for Better Baking_french chocolate cake_page_thumb[2]

Oppskrift av Eva Ranson, R. F. D. 1, Raynham, N. C.

Ingredienser
5 dl siktet mel
3 ts bakepulver
1/2 ts soda
1,2 dl smør eller margarin
2,5 dl sukker
2 eggeplommer, godt pisket
1/2 plate Dronningsjokolade
2 dl revet kokos
3 dl melk
1 ts vaniljesukker
2 eggehviter stivpisket

Fremgangsmåte

[1] Sikt mel en gang, måle opp, tilsett bakepulver, natron og sikt sammen tre ganger.

[2] Rør smør/margarin grundig, tilsett sukker gradvis ammen med fløte til en lys og luftig blandingen, tilsett eggeplommer, sjokolade og kokos, deretter mel og melk en liten mengde om gangen. Rør godt etter hvert
tilsettning til du har en glatt røre. Tilsett vanilje og fold i eggehvitene.

[3] Stek i smurt kakeform i en langsom ovnen 160° C  i 25 til 30 minutter.

Denne oppskriften har vunnet en premie på County Fair, 16 oktober 1928.

Advertisements