Fransk Skinketallerken

fransk skinketallerken_page

4 porsjoner

Ingredienser
4 salatblader
8 skiver kokt eller røkt skinke
1 boks (400 g) hele skrelte tomater eller 2-3 friske
Salat:
200 g friske sjampinjonger
1/2 dl finhakket persille
2-3 ss finhakket, gul løk
Saus:
saft av 1/3-1/2 sitron
3-4 ss olje
salt
hvit pepper
(hvitløkpulver)

Fremgangsmåte

[1] Begynn med sjampinjongsalaten. Skjær godt renset sopp i tynne skiver (gjerne på råkostjern). Bland med persille og løk. Hell over en godt tilsmakt saus av sitron, olje og krydder. La gjerne salaten stå kjølig et par timer slik at sjampinjongen får trukket til seg sausen.

[2] Skyll salatbladene og legg dem sammen med skinkeskivene på fire tallerkener. La de hermetiske tomatene renne godt av og legg én hel på hver tallerken. Friske tomater deles i båter og legges ved siden av skinken. Fordel sjampinjongsalaten over. Pynt gjerne med persillekvister.

[3] Servér smør og brød (gjerne ristet) ved siden av.

Advertisements