Fransk Valnøttbrød

En fransk brødoppskrift funnet på aperitif.no
Fransk Valnøttbrød

Tilberedningstid: 2 timer
Steketid: ca 30 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Blir 2 brød

Ingredienser
5 dl skummet melk
50 g (1 pk.) gjær
½ dl smeltet smør eller matolje
2 ts salt
100 g valnøtter
4 dl rugmel, siktet
4 dl sammalt rugmel, fin
ca. 6 dl hvetemel

Fremgangsmåte

[1] Smuldre gjære i bakebollen, tilsett lunkent vann og rør ut gjæren. Rør i smør eller olje, de hakkede valnøttene og salt. Bland i rugmel og så mye hvetemel at deigen blir smidig og slipper bollen.

[2] La deigen hvile under plast på lunt sted ca. 45 minutter.

[3] Ha deigen på bakebordet og del den i to like store biter. Form dem til runde brød og klem dem litt flate. La dem heve under plast på lunt sted i ca. 30 minutter. Snitt de ferdig hevede brødene med en spiss kniv, lag 4 snitt over hele brødet slik at det blir 8 biter når de tas fra hverandre.

[4] Sett dem i ovnen og stek dem. Avkjøles på rist utildekket. De kan med fordel fryses.

Advertisements