Franske Grytestek

Franske Grytestek

Ingredienser
1 1/2 kg renskåret kalvekjøtt surret med spekk
margarin eller smør
400 g små løk
1 kg tomater
1/2 kg sjampinjonger (eller annen sopp)
2 grønne pepperfrukter
3-4 persilledusker bundet sammen med en bunt timian
salt pepper

Fremgamgsmåte

[1] Brun steken på alle sider og legg den deretter over i et ildfast fat. Kok ut stekepannen med litt vann og hell det over steken. Fordel den skrelte løken, halvparten av de flådde tomatene, halvparten av soppen og den ene pepperfrukten skåret i ringer, omkring steken.

[2] Dryss steken med salt og pepper, dekk med folie og la fatet stå ca. 1 1/2 time i varm ovn. Vend steken etter halve steketiden og fordel resten av grønnsakene rundt den og dryss igjen med litt salt og pepper.

[3] Server steken i fatet med grønnsakene.