Franske Pepperkaker

Klassiske Norske julekaker selv om de opprinnelig
er franske funnet på
tine.no

Franske Pepperkaker

Dette er lettvinte småkaker å lage til jul. Med sin herlige kryddersmak passer de også perfekt å servere sammen med en deilig blåmuggost eller rett og slett å dyppe i gløggen.

Ingredienser
125 g meierismør
125 g sukker
100 g lys sirup
100 g finhakkede, skåldede mandler
3 ss Kremfløte
1 ts kanel
1 ts nellik
¼ ts pepper
1 ts hornsalt
300 g hvetemel

Slik gjør du det

[1] Denne pepperkakedeigen skal stå kaldt en stund før du stikker ut kakene, gjerne natten over. Rør smør og sukker hvitt, og rør inn sirup. Bland sammen de øvrige ingrediensene og rør blandingen i smørkremen.

[2] Trill pepperkakedeigen til stenger med diameter som en 20-kroning. Pakk stengene i plast og legg dem i kjøleskapet slik at de stivner. La dem ligge minst et par timer, aller helst natten over.

[3] Sett stekeovnen på 175° C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

[4] Skjær stengene i tynne skiver, som legges på bakepapir på stekeplate. Stek pepperkakene midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl dem på rist og oppbevar i en tett boks.

Advertisements