Franske Vafler

franske vafler_page

Blir 18-20 stk.
Tilberedningstid: Ca. 20 min.
Steketid: 10-12 min.
Ovnstemperatur: 230-250° C
Midterste rille i ovnen
Rå butterdeig kan fryses.

Ingredienser
1 porsjon butterdeig (bruk gjerne ferdigkjøpt)
ca. 200 g perlesukker
Kakekrem:
3 eggeplommer
2 1/2 dl melk
2 ss sukker
2 strøkne ss maisennamel
1-2 ss konjakk
1-2 dl fløte 35%

Fremgangsmåte

[1] Kjevle ut butterdeigen og stikk ut runde kaker på 6-8 cm i diameter. Dryss sukker på bordet, legg kakene oppå og kjevle dem ovale.

[2] Legg kakene med sukkersiden opp på kald ovnsplate, fuktet med kaldt vann, eller på bakepapir. Prikk kakene godt med en gaffel og stek dem lys gylne. Legg dem på rist til avkjøling.

[3] Krem: Visp eggeplommer med melk, sukker og maisennamel i en tykkbunnet kjele over svak varme til kremen er tykk og jevn. Den skal bare småkoke. Rør i kremen under avkjøling og smak den til med konjakk. Visp fløten stiv og bland den i kremen.

[4] Legg kakene sammen to og to med krem imellom like før servering. Franske vafler uten krem kan oppbevares i tette bokser.