Frestande Smörgåskorg

frestande smörgåskorg_page

Västerhavssmörgås

4 st

4 skivor rågsikts- eller fullkornsbröd
smör eller margarin
1/2-1 knippa dill
2/3 burk (à 300 g) torskrom
1 citron

Bred lite matfett på brödet. Klipp rikligt med dill över. Täck med tjocka torskromsskivor.

Garnera med tunna citronskivor och fräscha, yviga dillkvistar.

Variation: Lägg torskromsskivorna en liten stund i citronmarinad (2 msk nypressad citronsaft, salt, citronpeppar, 1 ms vatten, 2 msk olja) innan de läggs på brödet.

Kryddig korvsmörgås

4 st

4 skivor vitt bröd
smör
senap
persilja, gräslök
8 skivor skinkkorv
1 bit fársk gurka
eller 2-3 msk paprikasallad

Bred tunt med smör och senap på brödet. Klipp rikligt med kryddgrönt över. Täck smörgåsarna med korven.

Garnera med tunt skivad gurka eller avrunnen paprikasallad. Bild ovan.

Herrgårdssmörgås

4 st

4 skivor grovt rågbröd
smör eller margarin
1 dl klippt kryddgrönt – gräslök
dill och persilja
4 skivor herrgårdsost
1 bit fársk gurka eller rädisor

Bred lite matfett på brödskivorna och doppa dem i det kryddgröna. Lägg på ostskivorna och garnera med snedskurna skivor av gurka eller hackade rädisor.