Frikadeller med Tomatsaus

En middagsoppskrift fra en spesialutgave av
“Husmorens Kokebok” utgitt i 1963

Frikadeller Med Tomatsaus

Denne retten er typisk for maten her i Norge på tidlig sekstitallet. Til og med serviset og duken oser av sekstitallet – Ted

3-4 porsjoner.

Ingredienser
400 g kjøttdeig (helst blanding av okse- og kalvekjøtt)
1 egg
1 dl melk
Salt og pepper
Saus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl kraft
1 dl melk eller fløte
salt
1 ss brunet løk
2-3 ss tomatpuré

Fremgangsmåte

[1] Arbeid det malte kjøttet med potetmel, salt og pepper, tilsett egg og spe med melken.

[2] Brun frikadellene godt i smør, og la de surre i pannen til de er gjennomstekte. Brokkoli  smaker godt til retten.

[3] Lag en lys saus, tilsett litt brunet løk og smak den til med tomatpuréen.

Advertisements