Frikadeller

En skandinavisk middagsklassiker funnet på rema.noFrikadeller

Disse deilige, små kjøttbollene forbinder vi kanskje først og fremst med våre danske naboer. Navnet derimot kom via Tyskland, sannsynligvis fra italienske fritto, og refererer til tilberedningen i stekepannen.

Klart på ca. 50 minutter

Ingredienser
400 g kjøttdeig
1 egg
1 dl vann
1 ts salt
¼ ts pepper
1 purre
2 gulrøtter
1 blomkål
500 g poteter
4 dl melk
1 ss hvetemel
salt og pepper
1 ss hvitvinseddik

Fremgangsmåte

[1] Rør sammen kjøttdeigen med egg, vann, salt og pepper til en smidig deig.

[2] Form litt store kjøttboller og bress de litt flate før du steker dem gylne i olje. Skjær purre, gulrot, blomkål og poteter i store biter. Kok det mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet.

[3] Kok opp melk. Jevne med hvetemel rørt ut i litt vann. La stuingen småkoke i ca. 5 minutter og smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett grønnsakene og vend dem forsiktig inn i sausen.

[4] Server stuede grønnsaker til frikadellene.

Kokkens tips: Server gjerne med tyttebærsyltetøy.

Advertisements