Frikassé På Røkt Svineknoke

Frikassé På Røkt Svineknoke

Dette er så utrolig deilig vintermat! Svineknoker er utrolig enkle å tilberede. Hvis du koker knoken kvelden i forveien bruker du max 20 minutter på å lage denne deilige middagen.

Ingredienser
1.5 kg røkt eller saltet svineknoke
350 g kålrot, i terninger
350 g gulrot, i terninger
150 g sellerirot, i terninger
150 g grønne erter

2 ss smør
2 ss hvetemel
Pepper

Fremgangsmåte

[1] Kok knoken i en stor kjele med vann i ca 1.5 til 2 timer. Når kjøttet løsner fra knoken er det ferdig. Kjøper du en saltet svineknoke lønner det seg å skylle knoken i vann først så kraften ikke bli altfor salt.

[2] Ta ut kjøttet og legg til side.

[3] Smelt 2 spiseskjeer smør i en passe stor kjele og rør inn 2 toppa spiseskjeer med hvetemel.

[4] Visp gradvis inn litt og litt av kraften. Bruk ca 7 dl kraft. Lag sausen litt tynnere enn en hvit saus da du skal småkoke grønnsakene i den også. Ha i grønnsakene. La det hele småkoke under lokk i ca 10 minutter.

[5] Plukk fra benet og del kjøttet i passe biter. Ha kjøttet over i frikasèen og varm ett par minutter til.

[6] Server gjerne med kokte poteter, litt finhakket persille på toppen og kvernet pepper. Kjøper du en ekstra stor knoke har du middag i minst to dager.