Fristende Appelsinkake Med Glasur

094_appelsinkake_thumb[3]
Søte, saftige og smakfulle med en lekker glasur blir denne saftige kaken ekstra god!! Det er vanskelig å motstå disse kakene med appelsin.

75 g smør
1 dl melk
2 egg
1 ½ dl sukker
revet skall av 1 appelsin
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
35 g smør
1 ½ dl melis
½ ss appelsinsaft
strimlet appelsinskall

[1] Sett ovnen på 175º.

[2] Smør og strø en randform på 1 ½ liter.

[3] Smelt smøret, og bland med melken. Pisk egg og sukker luftig. Bland i smørblandingen, og rør i appelsinskallet.

[4] Bland mel og bakepulver, og rør det i deigen. Hell deigen i formen.

[5] Stek kaken på nederste rille i ovnen i 30–40 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt.

[6] Ta kaken ut, og la den stå i ca. 10 minutter i formen før den hvelves på rist. Avkjøl helt under formen.

[7] Smelt smøret til glasuren på svak varme. Ta det av varmen, og rør i melis og appelsinsaft. Bland til en glatt glasur, som helles over kaken. Strø på strimlet appelsinskall ved servering.

Oppskrift av Aase Dotterud

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s