Fristende Appelsinruter

093_appelsinruter_thumb[3]
Ingredienser:
Deig:
3 ¾ dl hvetemel
½ dl lyst Muscovado sukker
2 ss Vaniljesukker
150 g smør eller margarin, romtemperert
Fyll:
3 dl kremfløte
175 g smør eller margarin
2 dl Rørsukker
½ dl Rørsukkersirup
1 ss appelsinjuice, konsentrat
Revet skall av én appelsin
Glasur:
Appelsin krydret sjokolade

Blir omtrent 20

Kna alle ingrediensene til deigen sammen og trykk den ut i en lett smurt form (ca. 20 x 30 cm). Stekes midt i ovnen ved 175° C i ca. 20 minutter.

Vask appelsinen grundig og riv skallet fint. Bland alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter. Ta en kuleprøve for å sjekke om karamellen er passe fast. Smør karamellrøren over bunnen. Settes i kjøleskap for å stivne.

Smelt sjokoladen i vannbad. Smør sjokoladen over laget med karamell. Når sjokoladen begynner å stivne, kan du lage mønster på toppen med en gaffel. Oppbevares kjølig. Skjæres i ruter ved servering.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s