Friterte Epleskiver med Fennikelsukker og Eplekaramellsaus

En litt annerledes dessert/snack oppskrift funnet på godt.no
Friterte Epleskiver med Fennikelsukker og Eplekaramellsaus

Sprø og gylne epleskiver drysset med fennikelsukker og dyppet i eplekaramellsaus, kan oppsummeres med et ord: herlig!

Ingredienser
4 epler store
100 g hvetemel
1 ss sukker
5 ss smør, smeltet
1.5 dl melk
2 eggehviter
6 dl olje, nøytral, til fritering
vaniljesaus, til servering
Fennikelsukker:
2 ts fennikelfrø
1 dl sukker
Eplekaramellsaus:
2 dl sukker
2 dl eplesider, frisk og syrlig
2 ss meierismør

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen mel og 1 ss sukker i en bolle. Rør inn melk og smeltet smør til en jevn og glatt røre. La røren få hvile på kjøkkenbenken i cirka 30 minutter.

[2] Lag karamellsausen mens du venter. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten kasserolle. Pass godt på så karamellen ikke blir for mørk. Tilsett eplesaft/eplesider (karamellen vil boble og frese så vær forsiktig) og la sausen koke stille og rolig til all karamellen har løst seg opp og sausen har fått sirupskonsistens. Skru av varmen og visp inn smøret.

[3] Knus fennikelfrøene i en morter, tilsett sukkeret og bland det godt sammen. Dryss fennikelsukkeret utover en stor tallerken med bakepapir.

[4] Skrell eplene, stikk ut kjernehuset og del eplene i 1 centimeter tykke skiver. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i frityrrøren.

[5] Varm oljen i en mellomstor tykkbunnet kasserolle, pass på så oljen ikke blir for varm.

[6] Dypp eplebåtene i røren og friter dem gylne og sprø, det tar cirka 2 minutter. Snu litt på epleskivene underveis, og friter i flere omganger slik at ikke oljen blir avkjølt. Løft de gylne epleskivene opp av oljen, la dem dryppe raskt av seg på kjøkkenpapir og vend skivene straks i fennikelsukkeret.

Serveres nystekte med eplekaramellsaus.

Tips: Vaniljesaus er også godt til epleskivene. Det samme er vaniljeis eller kanelis.

Advertisements