Frityrstekt Brie med Tyttebærsaus

fried brie with cranberry sauce_page

Brien til denne oppskriften bør ikke være over-moden. Serveres den som en forrett eller et lett måltid med en sprø grønn salat.

serverer 6

Ingredienser
0,6 dl ubleket mel
680 g brie, skåret i 6 kiler
1 egg, lett pisket
3,5 dl ferske brødsmuler
3 dl vegetabilsk olje
Tranebærsaus:
3,5 dl tyttebær, nyplukkede eller frosne
6 ss vann
6 ss sukker

Fremgangsmåte

[1] For å lage tyttebærsaus, plasser tyttebær og vann i en kjele og kok opp. Dekk til og la det småkoke i 10-15 minutter. Fjern fra varmen og rør i sukkeret. Sett pannen av varmen og la det småkoke i 10-15 minutter til. Hell over i en serveringsskål og holde sausen varm.

[2] Sikt melet på en tallerken og dekk osten på alle sider. Dypp den så i det piskede egget og så i brødsmulene slik at osten blir dekket på alle sider. Varm oljen i en frityrgryten til 175° c. Stek brien i 1 1/2 – 2 minutter på hver side, eller til brødsmuler er gyllene. La osten renne godt av seg på tørkepapir. Serveres varm med tyttebørsausen.